Vi är affingo

Vi är passionerade och driver effektivisering!

Vi hjälper bolag att effektivisera sin strategiska, taktiska och operativa styrning samt att öka sin lönsamhet och konkurrenskraft. När vår egna och kundens verksamhetskunskap kombineras med den erfarenhet vi har av att bygga effektiva Business Intelligence-lösningar uppnås fantastiska resultat.

Passionerade människor

Vi älskar kunniga passionerade människor som tycker om att ha KUL. En majoritet av oss har en utbildningsbakgrund ifrån civilingenjörsutbildningen Industriell Ekonomi. 

Agil införandemetodik

Vi arbetar med agila metoder för införande. Att ha närhet till användarna är nödvändigt för att lyckas med en bra kravutveckling och uppnå goda resultat.

Processer

Vi har erfarenhet av de flesta processer inom en verksamhet. Vi är extra specialiserade på supply chain, finans, försäljning, kundtjänst och underhåll.

Vad vi gör

Vi guidar och stöttar våra kunder innan, under och efter ett införande av beslutsstöd. Kombinationen av processkunskap, agil införandemetodik och verktyg (Qlik-plattformen, Microsoft BI-plattformen och DiscoveryHub för Information Management) gör att vi snabbt kan hjälpa våra kunder att uppnå resultat.

Passionerade, smarta och kunniga människor som drivs av effektivisering är förutsättningar för att kunna leverera bra resultat.

Vi hjälper bolag att förbättra sin exekvering, effektivisera i sin strategiska, taktiska och operativa styrning, och därigenom öka sin lönsamhet och konkurrenskraft. 

Koncept & Lösningar

Vi har stor erfarenhet av lösningar inom flera områden. Dessa har vi paketerat till koncept som vi erbjuder.

Kunder som väljer att arbeta med oss

Stora Enso, Vattenfall, PostNord, Telia, Toyota och Nordea är några av de kunder som väljer att arbeta med oss. 

Verktyg vi arbetar med

Några av våra medarbetare har arbetat med Qlik-plattformen sedan innan det var en plattform, vilket är sedan 1997. Sedan 2017 arbetar vi med Microsoft BI och DiscoveryHub, vilket är en plattform för att effektivisera utvecklingen och förvaltningen av datalager.  

Vår historia

2012 var vi fem personer som grundade Affingo för att vi ville ha mer KUL.

Idag är vi  25 anställda med olika bakgrunder och har fortfarande väldigt KUL.

2022 räknar vi med att vara ännu fler och arbeta med fler kunder där vi gör skillnad. 

Självklart har vi fortsatt KUL.

Kanske blir du en av oss?

Grundare Pelle Sandö berättar om varför Affingo finns

Vad är bakgrunden till att Affingo startades?
År 2012 var vi fem personer som grundade Affingo. Vi hade alla lång erfarenhet av BI-konsultyrket och delade bilden av att många av de företag vi jobbat för antingen var för teknikorienterade eller för verksamhetskonsultorienterade. Vår samlade erfarenhet sa och säger oss fortfarande, att man måste ha förmågan att kunna leverera utifrån både verksamhet och teknik för att kunna göra effektiva BI-lösningar som skapar verksamhetsnytta. Vi var också överens om att livet är alldeles för kort för att inte ha riktigt roligt på jobbet!

Vad är viktiga förutsättningar för att man ska ha roligt på jobbet?
När vi grundade Affingo var vi alla enade om att vi ville ha mer kul på jobbet. När vi försökte definiera vad som krävs för för att man ska kunna ha roligt på jobbet så landade vi i följande punkter:

– Arbeta med både BI- och verksamhetsutveckling
– Arbeta med roliga och smarta kollegor
– Arbeta med roliga och utmanande kunder
– Arbeta tillsammans med flera personer i projekt
– Utvecklas professionellt, personligt och samtidigt ha balans i livet
– Kunna vara delaktig och göra skillnad
– Leverera på en väldigt hög nivå så att vår kund är mycket nöjd

Vad säger våra kunder om våra leveranser?

4.5/5

Vi gör kontinuerligt något som vi kallar leveransuppföljningar för att lära oss och ständigt bli bättre. Det gör vi genom att innan projekt- eller sprintstart prata om vad som är kvalitetskriterier för uppdragsgivaren. Därefter får uppdragsgivaren rangordna vad som är viktigast. Efter genomfört projekt eller sprint betygsätts vår prestation (1-5). Detta lilla system gör att vi säkrar att vi gör bra  leveranser som gör skillnad.

Karriär

Vill du bli en av oss?