Skip to content

Fem snabba med vår affärsutvecklare Sofia

Varför valde du att jobba på Affingo? 

Mitt första möte med Affingo var en avslappnad lunch med dåvarande VD. Vi pratade lite om Affingo, men väldigt mycket om mig och mina värderingar samt vad jag tycker är roligt. När VD sa ”Jobbet är inte livet, men jobbet är en stor del av livet och därför måste det vara kul” så var det klart.

Varför valde du konsultyrket?

Jag hade aldrig tänkt att jag skulle bli konsult, men eftersom jag klickade så otroligt bra med alla jag träffade under intervjuerna och mina värderingar verkligen stämde överens med bolagskulturen kändes det helt rätt, och det tycker jag fortfarande såhär några år in.

Vad är det bästa med Affingo?

Det bästa med Affingo är nog just kulturen, det är svårt att sätta ord på den. Utöver det så jobbar vi mycket med transparens och delaktighet, personlig utveckling för att vara våra bästa jag när det gäller, och så är vi ett extremt opretantiöst bolag där man verkligen kan vara sig själv och säga vad man tycker. På riktigt. Och det är något jag värdesätter extremt högt.

Vad jobbar du med på Affingo? 

Jag har jobbat på Affingo i snart tre år och med totalt fyra olika kunder.
Just nu jobbar jag med två olika kunder med BI-mjukvarorna QlikView och Qlik Sense. På det ena uppdraget utvecklar jag applikationer till HR för att följa upp personal, exempelvis hur personalomsättningen ser ut och hur mycket tid som rapporteras som exempelvis övertid eller sjukfrånvaro. Där inkluderar min roll allt ifrån att leta fram data till att koda och slutligen bygga användargränssnittet. Det andra uppdraget handlar om uppföljning av mobildata- och bredbandsanvändning. Där jobbar jag mer med att säkerställa gemensamma definitioner mellan de olika länder och att prata med rätt personer för att få tillgång till rätt data. I det projektet skriver jag inte särskilt mycket kod, men utvecklar en del dashboards.
Utöver mina kundprojekt så arbetar jag med Advisory Board, en intern grupp som stöttar ledningsgruppen genom workshops kring olika frågeställningar för att driva bolaget framåt. Jag är också office manager och ansvarar för att vårt kontor är anpassat efter våra behov och har en ”hemma-hos-känsla”. Vissa som kommer hit första gången frågar faktiskt om dom ska ta av sig skorna.

Vad gör du utöver att jobba på Affingo? 

Jag spenderar mycket tid på gymmet och är även instruktör på SATS där jag håller pass i Bodypump (skivstång) och Bodybalance (yoga). Att bryta kontorsarbetet mot något helt annat några gånger i veckan är ett perfekt sätt för mig att rensa hjärnan, och jag får så otroligt mycket energi tillbaka från alla härliga medlemmar. För ett par månader sedan höll jag även ett pass för Affingo, så snart är det nog dags igen.