Skip to content

Navigera i en värld av lösningar för hållbarhetsrapportering: One size fits all VS skräddarsydd lösning

I takt med att kraven på hållbarhetsrapportering ökar, står företag inför ett växande hav av rapporteringssystem och verktyg. Marknaden svämmar över av lösningar som utlovar enklare rapportering och regelefterlevnad. Men hur ofta finner man inte att dessa produkter är allt annat än ”one size fits all”? Antingen är de överfyllda med funktioner som sällan används, eller så saknas de viktiga detaljerna som just ditt företag behöver. 

Denna mängd av alternativ kan leda till onödig komplexitet och uppblåsta kostnader. Företag tvingas navigera genom ett trassligt nät av verktyg, vilket kan skapa förvirring snarare än klarhet. Det blir en balansgång mellan överflöd och brist – en kostsam och tidskrävande process. 

Vi på Affingo har en stark tro på att varje organisation är unik, med egna specifika behov och utmaningar. Därför erbjuder vi en skräddarsydd Microsoft-lösning, SustainSight, som integreras sömlöst med de system ni redan har på plats. Genom att utnyttja befintlig infrastruktur inom Microsofts plattform, kan ni enkelt implementera en effektiv hållbarhetsrapporteringslösning utan att ’uppfinna hjulet’ igen. Lösningen är anpassningsbar och låter företag bygga vidare på de arbetssätt runt hållbarhet som redan fungerar. Vi förstår att rapporteringskrav kan förändras, därför är det viktigt för oss att vår lösning är flexibel. Vår lösning kan anpassas till din verksamhets behov och önskemål på ett sätt som “one size fits all” lösningar har svårt att göra. 

Däremot måste det nämnas att en “one size fits all” lösning kan vara den optimala lösningen för vissa företag. Det kan vara så att just den produkten passar just det företaget perfekt, men för alla de gångerna där lösningen inte riktigt passar är vår lösning det smarta alternativet. 

Genom SustainSight hjälper vi företag att göra hållbarhetsrapportering till en integrerad del av företagets affärsanalys, på deras villkor.

Om ni känner för en skräddarsydd lösning som växer med er och för er, kan ni kontakta Pelle Sandö på pelle.sando@affingo.se eller 076-778 46 88. 

Du kan även läsa mer om hur vi kan hjälpa er med hållbarhetsrapportering här: https://affingo.se/effektivare-hallbarhet/